Nemme suppe der varmer
Hold sneen og kulden fra døren med dampende varm suppe.
Sød kartoffelsuppe med chorizo og spinat
De søde kartofler giver en fantastisk smag til denne fyldige, cremede og meget familievenlige suppe, hvor yoghurten sørger for lidt pikant syrlighed.
Tid: ca. 20 min. plus kogetid
(4 pers.)
500 g søde kartofler
1 bagekartoffel
100 g chorizopølse
1 rød chili
2 spsk. olivenolie
1-2 fed hvidløg
1 tsk. spidskommen
8 dl bouillon
1 dl græsk yoghurt 10 %
salt og peber
100 g babyspinat
Tilbehør:
groft brød
1.
Skræl begge slags kartofler, og skær i mindre stykker. Skær chorizopølsen i skiver. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint.
2.
Varm olien i en gryde. Svits kartofler, chili, presset hvidløg og spidskommen. Rør godt rundt. Hæld bouillon på, og lad suppen simre i ca. 15 min. til kartoflerne er møre.
3.
Steg chorizopølsen sprød på en pande i lidt olie.
4.
Tag gryden af varmen, og blend suppen med yoghurt. Smag til med salt og peber.
5.
Skyl babyspinaten, og afdryp.
6.
Server suppen toppet med sprødstegt chorizopølse, babyspinat og brød.
TIP:
DU KAN SAGTENS ERSTATTE CHORIZO MED BACON
Ingen kommentarer:
Send en kommentar