søndag den 19. februar 2012


Amerikanske pandekager:
2 spsk. sukker
1½ tsk. salt
375 g mel
6 tsk. bagepulver
3 æg
3 3/4 dl mælk (jeg brugte skummet), evt. mere
2 spsk. smeltet smør
Sigt alle de tørre ingredienser i en skål og lav en lille fordybning i det. Tilsæt æg og ½ af mælken og pisk godt. Tilsæt resten af mælken og det smeltede smør, pisk kraftigt og vurder om dejen er for tyk eller om der skal mere mælk i. Det er vigtigt at der piskes ret kraftigt med hånden, så der piskes noget luft ind i dejen. Smelt ganske lidt fedtstof på en slip-let pande og kom dejen på i små klatter (jeg kan have 3 ad gange på min stegepande). Steg ved ikke alt for høj varme og vent med at vende pandekagerne til dejen er lidt fast i det og ligesom bobler lidt. Vent og bag på den anden side. De skal gerne ligesom hæve op, så de bliver tykke og lækre. Der giver en rimelig god portion af denne mængde dej, jeg ved ikke helt hvor mange, men jeg vil mene at det er rigeligt til 4 pers. Server med lun ahornsirup, frisk frugt og iskoldt smør.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar